Náš příběh

Obyčejní lidé, kteří spojili své síly, aby bojovali za své město. Již před volbami naše uskupení spolupracovala, a když po volbách v roce 2018 naše spolupráce přirozeně vzrostla, rozhodli jsme se to pojmenovat. Krásně se zde hodí rčení, že v jednotě je síla. A tak vznikl spolek Lysá nás spojuje, z.s. (LNS). 

A kdo vlastně jsme? Jsme spolek a máme právní subjektivitu. Jsme uskupením lidí, kteří mají společný zájem. V LNS jsou vaši sousedé ze stran Lysá nás baví KDU-ČSL, Cesta města a Kulturně. Mezi námi jsou nejen členové politických stran, ale také mnoho dalších lidí, kteří svojí odborností chtějí pomoci našemu městu. Rádi bychom vám dokázali, že to myslíme vážně a že budeme pracovat pro vás a naše město, a není přitom důležité, jestli je před volbami nebo ne a jestli jsme v koalici nebo v opozici. Naším cílem je, abychom se tu měli co nejdřív tak dobře, jak si to už dlouho představujeme. 

Hlavní a základní úspěch tohoto uskupení je fungující propojení tří v současnosti opozičních politických stran. Předně to dokazuje schopnost domluvit se, překonat obvyklé hraní si na vlastním písečku, ochotu někdy se upozadit, ale také převzít odpovědnost. Ovšem Lysá nás spojuje není primárně spojením pouze šesti zastupitelů, jedná se o poměrně velkou skupinu lidí, kteří jsou na ně navázáni, lidí, kteří se mohou lišit v různých pohledech na svět, ale jsou spojeni snahou o zlepšení situace v našem městě. Lidí, kteří jsou ochotni obětovat svůj čas, věnovat své úsilí a schopnosti k řešení konkrétních výzev. Lidí aktivních, kterým nestačí jednou za čtyři roky hodit hlas jedné ze stran a čekat, co ukáže, případně si trhat vlasy, co to udělali.

Je na čase, aby se Lysá probudila a začala se rozvíjet – tomu chceme pomoci. Vytvořili jsme odborné pracovní skupiny, které se detailně zaměřují na jednotlivé oblasti. Postupně budeme přinášet návrhy na zlepšení, které nám umožní kvalitnější život v našem městě.

Jaké jsou naše cíle?

  1. Pomocí našich zastupitelů prosazovat a podporovat smysluplné projekty, které povedou ke strategickému rozvoji města.
  2. Informovat o projektech vládnoucí koalice, zvláště pak o těch, které neprospívají městu.
  3. Hájit práva vás, občanů, proti všem nesmyslným projektům vládnoucí koalice. Není nás dost, abychom mohli přehlasovat nevhodné projekty, ale máme dostatek hlasů na to, aby nás bylo slyšet. 
  4. Přinášet návrhy řešení konkrétních problémů ve městě.
  5. Naslouchat vašim podnětům, jsme přece vaši sousedé a žijeme tady i se svými rodinami. 
  6. Podporovat konstruktivní diskuzi. Jednat poctivě, slušně a bez urážek, svoje argumenty vždy podkládat fakty, tedy jednat i nadále tak, jak to děláme od samého začátku. 

Jsme tady pro vás a budeme se těšit na každé osobní setkání s vámi! Neváhejte nás kdykoli kontaktovat na info.lysanadlabem@gmail.com

 

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru

Připojte se do našeho emailového seznamu a nenechte si ujít informace, novinky a kauzy z Lysé nad Labem.

Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů: Prohlášení naleznete zde.