Město, které se seniory počítá

Pro seniory je důležité vědět, že se na ně nezapomnělo. K tomu, aby mohli co nejdéle žít ve svých domácnostech, potřebují dostupné kvalitní sociální a zdravotní služby. Dalším úkolem následujících let bude spolupráce s Krajem a soukromým investorem na vzniku nového moderního domova pro seniory či DPS v Lysé. Jakkoliv si přejeme, aby naše město bylo smart, online a moderní, pohlídáme jeho dostupnost a přívětivost pro všechny. Podpoříme aktivity propojující generace.

  1. Chceme, aby senioří mohli co nejdéle žít ve svých domácnostech. K tomu potřebují dostupné kvalitní sociální a zdravotní služby. 
  2. Budeme podporovat a vylepšovat již fungující organizace (pečovatelská služba, denní stacionář, domácí hospic, potravinová banka, senior taxi). 
  3. Zmapujeme reálnou situaci u osaměle žijících seniorů, kteří mají rodiny mimo Lysou anebo žijí úplně sami a nabídneme jim pomoc. Třeba i formou dobrovolníků. Podpoříme proto aktivity, které spojují jednotlivé generace.
  4. Podpoříme autobusové poznávací zájezdy pro seniory, aby byli zájezdy dostupné pro širší okruh seniorů. 
  5. Rádi bychom sjednotili praktické i odborné lékaře, soustředit je na jedno místo. Chceme podpořit zajištění polikliniky či lékařského domu.
  6. Jakkoliv si přejeme, aby naše město bylo smart, online a moderní, nesmíme zapomenout na seniory, kteří tyto technologie neovládají. Je nutné je podpořit, aby vše zvládli.

Jsme pro výstavbu nového moderního domova seniorů v Lysé, který plně nahradí nevyhovující domov na zámku, a to co nejdříve to bude možné. Projekt řídí kraj, se kterým budeme intenzivně spolupracovat. Nesouhlasíme však s jeho výstavbou v parku mezi školami. Chceme využít pozemek ve Frutě, kde by mohl vzniknout celý areál sociálních a zdravotních služeb.

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru

Připojte se do našeho emailového seznamu a nenechte si ujít informace, novinky a kauzy z Lysé nad Labem.

Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů: Prohlášení naleznete zde.