Vladislav Šplíchal

“V demokracii je to složité. Je třeba, aby se v ní angažovali všichni.”

Vláďa je profesionál na svém místě. S dlouhodobými zkušenostmi ve stavebnictví jako technik stavebního dozoru vždy rozklíčuje každou projektovou dokumentaci a najde sebemenší nedostatky. Dohlížel třeba na výstavbu pavilonu pro válečné veterány ÚVN ve Střešovicích či na rekonstrukci budovy Státní opery Národního divadla. Jeho srdce bije pro Lysou a svou nekonečnou energií a zájmem posouvá věci kupředu. Má vše srovnané a je to týmový hráč.

Rozhovor s Vláďou

Vláďo, začnu asi obligátní otázkou. Ty jsi rodilý Lysák?

Kdepak, já jsem klasická pražská náplava. Ale abych to vzal od začátku. Narodil jsem se v Praze na Letné, dokonce ještě v porodnici Na Štvanici, což ze mě dělá skutečného „Leteňáka“, a do doby, než jsem se seznámil se svou paní, jsem v Praze také bydlel. Jako elektrikář jsem z počátku pracoval se svým otcem a pak jako soukromník ve stavebnictví. Nyní pracuji ve firmě, která zastupuje investora při realizaci staveb, takže hlídám dodavatele, aby celý proces stavby probíhal jak má. Do Lysé jsem se přistěhoval za svou partnerkou, měla tu baráček. Seznámili jsme se tzv. „na slepo“, díky mé sestře, která nám domluvila rande 26.12. na Florenci, prostě takový dodatečný vánoční dárek (smích). 

Stavba a rodinný dům, to se skvěle doplňuje. Jak je to ale u tebe? Platí staré pořekadlo, že „kovářova kobyla chodí bosa“, anebo je to spíše naopak?

Musím říci, že já toto pořekadlo rozhodně nenaplňuji, práce na domě mě skutečně baví. Dům jsme nyní celý zrekonstruovali, přistavěli i nové patro a až na střechu jsem vše dělal sám. Letos bych to rád dodělal. Paradoxně mě baví stavět. Když to nemusím kontrolovat, tak pak mě to baví dělat (smích).

Když tedy nekutíš na domě a nepracuješ na stavbě, což je určitě dost časově náročné, co rád podnikáš, co tě baví?

Rád čtu, sbírám fantasy knihy. Mým oblíbeným spisovatelem je například David Gemmell. Dříve jsem také hodně cestoval, hlavně jsem miloval výšlapy po horách. Vzít si jen batoh, nejnutnější věci a vyrazit, to bylo super. Autem jsem byl ale i třeba v Norsku, přičemž zpětně musím konstatovat, že ujet 3 660 km bylo opravdu šílené. Rád sleduji poker, třeba v televizi bych se na něj vydržel dívat klidně celou noc. Dříve jsem se totiž této aktivitě poměrně intenzivně věnoval, dokonce jsem se účastnil prvního mistrovství republiky, a to dokonce jako vítěz jednoho z kvalifikačních turnajů. Několik let jsem i pořádal vlastní turnaj. Nyní kvůli rodině a práci už ale na cestování a poker nezbývá čas. Snažím se hodně účastnit aktivit se synem Ignácem, kterému je teď osm let. On je trochu rozumbrada, rádi spolu jezdíme na kole nebo hrajeme šachy. Ignác také jednou za dva týdny navštěvuje myslivecký kroužek v Jiřicích, který je opravdu super, děti si to tam skvěle užijí. Chodí do lesa poznávat zvířata, měli i skvělý dětský den. V zimě jsme teď zase oprášili lyžování, což mě jako bývalého instruktora opravdu těší. Jak vidíš, tak se opravdu nenudím (smích).

 

Základní informace o zastupiteli

Citát nebo krédo, kterým se řídíte a je vaším “svědomím”
V demokracii je to složité. Je třeba, aby se v ní angažovali všichni.

Název profese
Autorizovaný technik stavebního dozoru.

V které oblasti se v rámci LNS zapojuješ nejvíc? Čím jsi se spolupodílel na aktivitách a práci LNS? V kterých skupinách jsi aktivní?
Byty v Milovicích, sportovní hala, skupina pro majetek a investice.

Věk, na který se cítíš.
Jak kdy, jak kde, jak s kým.

Věk, který máš v občance.
50 let

Jak dlouho žiješ v Lysé?
11 let

Jak ti říká rodina či kamarádi? Máš přezdívku?
Žena mi říká miláčku, syn tati – zatím. Pro kamarády z mládí jsem Ladna.

Které tvé vlastnosti ti pomáhají v práci a proč?
Jsem zarputilý.

Co na sobě nemáš rád?
Někdy moc mluvím.

Tvoje nejoblíbenější místo v Lysé?
Lysá nad Labem.

Kolika jazyky se domluvíš, používáš je stále? Je ti nějaký z nich nejbližší?
Jako Husákovo dítě česky a rusky. Když není zbytí, tak anglicky stylem Masa Bob / kdo má rád knížky Karla Maye pochopí/.

Prozradíš nám něco o své rodině?
S partnerkou máme devítiletého syna. Také mám o 10 minut starší sestru, byl jsem zkrátka gentleman už tehdy.

Kde aktuálně pracuješ? (jak se jmenuje tvoje pozice a co obnáší)
Pracuji jako technický dozor investora v malé rodinné firmě. tedy “zastupuji toho kdo platí, aby ten kdo staví, postavil co má a neutratil víc než může”. Myslím, že v tomto směru jsou v Lysé značné mezery.

Dělal jsi v minulosti i nějakou jinou profesi?
Celý život se pohybuji po stavbách. Letos to bude již 32 let.

V které oblasti je tvé know-how? V čem jsi dobrý a máš pracovní zkušenosti?
Jsem stavař a jsem přesvědčen, že vím, co toto “slovo” opravdu obnáší.

V čem umíš pomoci našemu městu díky svým zkušenostem?
Jednoznačně s nastavením mechanismů kontroly při výběru a následné realizaci investičních akcí. Využití potenciálu vlastnictví bytů v Milovicích.

Které oblasti se chceš věnovat?
Správa majetku a investic města.

 

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru

Připojte se do našeho emailového seznamu a nenechte si ujít informace, novinky a kauzy z Lysé nad Labem.

Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů: Prohlášení naleznete zde.