DĚKUJEME! #rouskyvsem

Více než 2 000 rozdaných roušek za 7 dní.

Smekáme před našimi švadlenkami, jste skvělé a nejlepší! 

Když jsme vyhlásili, že rádi ušijeme roušky těm, kteří je potřebují, netušili jsme, co vznikne. Míša se Zuzkou se celý týden nezastavily a koordinovaly naši sousedskou manufakturu, v které se spojili Lysáci pro Lysáky. Zapomnělo se na všechno okolo a soustředili jsme na co nejrychlejší dodání roušek všem, kteří je postrádají. 

Co se vlastně za tímto číslem skrývá? Jak v zákulisí vypadá tato naše sousedská manufaktura?

  1. 30 švadlenek, které denně po a při práci a rodině šily roušky pro vás Lysáky. Hrdinkami posledních dní jsou: Barbora Kindlová, Hana Krejčíková Fiedlerová, Lucie Pokorná, Radka Bláhová (Radka nám také obstarávala materiál v galanterii), Vendulka Coubalová, Martina Grzesíková, Martin Paczek a jeho žena Hien Thi Thu Tran, Věra Šírová, Naďa Petrusová, Pavla Bejblová, Petra Černá, Iveta Lompartová, Veronika Marková, Daniela Fousková, Johana Součková, Stázi Součková, Magda Vachunová, Štěpánka Vošická, Marie Korychová, Marie Kostrounová, Petra Kreuzmanová, Michaela Tesařová, Markéra Kloubková Jančíková, Michaela Trojanová, Veronika Vaňáčková, Vendula Černohorská, Eva Hasprová, Iva Žantovská, Světlana Gareeva, Šárka Šmídová.

  1. 2 holky, které hodiny a hodiny žehlily z proužků látky šňůrky pro švadlenky, když docházel tkaloun. U žehličky se nezastavily Bára Kotvová a Věrka Zoubková. 
  2. 7 kurýrů, kteří rozváželi roušky přímo k Lysákům domů vedle své práce a rodinných povinností. Tuto partu tvoří Tomáš Tengler s dcerou Hankou, Martin Tužinský, Petr Eliška, Vláďa Šplíchal, Ondřej Šmíd a Petra Lepková Melingerová na kole a Jana Konvalinová.
  3. 2 kurýři, kteří se starali jenom o švadlenky. Vozili jim na požádání materiál na šití roušek, zásobovali je kávou a rozváželi pro ně občerstvení. Dokonale sladěné duo Maruška Hladíková a Honza Kořínek, následně i Ondra Junek jako záloha za Marušku, když nemohla.
  4. 6 dobrovolníků, kteří nám pomohli rozvážet, když toho bylo nejvíc. Petra Hanzalová s manželem a Pavla Cabrnochová pomohli rozvést občerstvení pro náš tým. Roušky pomáhali zavážet Daniela Krákorová, Jakub Sedmihorský a Karel Marek.
  5. 10 dalších dobrovolníků, kteří se nám nahlásili pro případnou potřebnou pomoc.
  6. 2 dámy, které se staraly o komunikaci s vámi na FB. Je to hlavně Zuzana Viktoriová, která vám odpovídala na našem messengeru, a když bylo potřeba, prala materiál na roušky. Také Jana Dudová, která s vámi komunikovala na fórech. S komunikací na sociálních sítích pomáhal také Honza Marek a další naši členové.
  7. 1 dáma se starala o naše sběrné místo, kam jste vozili materiál na roušky a roušky už ušité, a kde jste si na začátku mohli roušky vyzvednout osobně. Je to naše milá Věra Škvrnová z krámku Přírodní sirupy babičky Kačenky.
  8. 1 sympaťák, který zásoboval celý náš tým tím nejlepším kafem, dortíky, uvařil nám snídani a to všechno po celý čas zdarma. Ano, ten sympaťák je Karel z MaKa Coffee 🙂 nezapomeňte se u něho zastavit a dát si něco dobrého, bude to teď také potřebovat.
  9. 1 super žena, která téměř bez spaní koordinovala vyzvedávky hotových roušek u švadlenek a hned plánovala závozy dle objednávek. Za to, že se roušky dostaly až k vám, děkujeme Zuzce Valiskové, která to zvládla mezi starostí o malého syna a svými pracovními povinnostmi. 
  10. 1 energická Slovenka, která se starala o koordinaci všech těchto dobrých duší dohromady, komunikaci s městem a občany, informování všech o aktuálním dění na našem FB . Míša Králová také zabezpečovala občerstvení pro švadlenky a tým, naši kasu a výdaje na provoz této manufaktury. Míša vše vměstnala mezi svoji rodinu, roční dcerku a zaměstnání. 

Naše roušky jsme zavezli všude tam, kde je potřebovali. Kromě občanů jsme rouškami zásobili také tato místa: Městský úřad, Městská policie, Centrum Sociálních služeb Poděbrady (pečovatelky našich seniorů), domáci Hospic Na Blízku, Senior Taxi, Sběrný dvůr, Pošta v Lysé nad Labem (pro poštu jsme také udělali velký plakát s informacemi o omezení, o který měli následně zájem i další pobočky), PENNY, benzinová pumpa v Jedličkově ul., řeznictví Píšovi, řeznictví Fiala, Merhautovo pekařství, Porodnice Nymburk, Fakultní nemocnice Královské Vinohrady, Všeobecná fakultní nemocnice, MŠ Mašinka, Věznice Jiřice, Domov seniorů u Anežky v Benátkách n.J., samoobsluha na sídlišti, samoobsluha U Výstaviště, Ostrá – Jednota (rozdali je místním seniorům), všichni obyvatelé Byšiček, Domov pro seniory (DPS), Domov Na zámku

Jěšte jednou děkujeme Maka Coffee, Daniel’s Burger, restauraci Matylda a občerstevní u Huličků z Drahelic. Děkujeme vám všem, kdo jste nám donesli materiál na roušky a nabídli pomoc. Děkujem všem, kdo donesl hotové roušky do krámku. Děkujeme za všechny dobroty, které jste našim švadlenkám poslali!

DĚKUJEME ZA VAŠE NASAZENÍ A ČAS, JSTE SKVĚLÍ!

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru

Připojte se do našeho emailového seznamu a nenechte si ujít informace, novinky a kauzy z Lysé nad Labem.

Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů: Prohlášení naleznete zde.